Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Proza
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
BD53 (Bazyliańska 6)
(2)
Autor
Cowell Cressida
(2)
Cowell Cressida. Jak Wytresować Smoka
(2)
Kowalczyk Agata D
(1)
Malinowski Krzysztof W
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
9-13 lat
(2)
Dzieci
(2)
Przynależność kulturowa
Literatura angielska
(2)
Temat
Smoki (stworzenia fantastyczne)
(2)
Wikingowie
(2)
Piraci
(1)
Gatunek
Fantasy
(2)
Powieść
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Jak wytresować smoka / Cressida Cowell ; przełożyła Agata Kowalczyk. - Wydanie I. - Kraków : Znak Emotikon, 2018. - 220, [4] strony : rysunki ; 19 cm.
(Jak Wytresować Smoka / Cressida Cowell ; 1)
Mały wiking Halibut Straszliwa Czkawka Trzeci uchodzi wśród rówieśników za nieudacznika. A przed nim trudne zadanie: by zostać wojownikiem, każdy chłopiec z plemienia musi złapać smoka i wytresować go do polowania. Czkawka ma z tym jednak pewne kłopoty.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. III (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Jak Wytresować Smoka / Cressida Cowell ; 2)
Przeklęty będzie ten, kto naruszy spokój doczesnych szczątków Srogobrodego Upiora, największego pirata, jaki kiedykolwiek siał terror na Wyspach Wewnętrznych. Ups! Tak się składa, że Halibut Straszliwa Czkawka Trzeci jest mistrzem naruszania spokoju...Choć wcale mu się to nie uśmiecha, nie ominą go pirackie pojedynki na miecze, spotkanie z krwiożerczym czaszkowcem (cechy szczególne: zjada wszystko, co napotka), poszukiwanie skarbu Srogobrodego Upiora i odkrycie, co znajduje się w trumnie (i jak bardzo jest martwe). Uff, a to ledwie pierwszy dzień!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. III (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej